China cloned its first Boer goat; a species from southern Africa that grows extremely fast and yields more meat than other goats
Pada masa kini, bagi menghasilkan ternakan dan sumber makanan yang baik, bioteknologi sangat penting untuk diaplikasikan. Oleh itu, kita mesti melangkah bersama-sama teknologi untuk sistem penternakan kambing boer secara komersil. Teknologi pemanian beradas (Artificial Insemination) harus diguna pakai oleh penternak bagi mendapatkan baka yang terbaik.
Walaupun ramai yang tidak meyakininya dan bersikap pesimis terhadap cara pembiakan begini. Namun, Casserose tetap optimis dan percaya terhadap teknologi. Kini, kami telah mula menggunakan teknologi pemindahan semen ini untuk menghasilkan baka yang terbaik. Walaupun begitu, natural mating tetap juga kami jalankan. Tetapi dengan sistem yang teratur dan berkesan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan