Sedangkan:Salah tanggapan bahawa daging kambing mempunyai kandungan lemak tepu dan kolesterol yang tinggi, oleh itu tidak sihat untuk jantung manusia.
Informasi 2Persatuan Jantung Amerika menyarankan, daging kambing untuk mereka yang mempunyai masalah berkaitan jantung. Ini disebabkan daging tersebut tinggi kualiti proteinnya dengan nisbah kandungan lemak yang sihat.
Bukan itu sahaja:Struktur molekul daging kambing adalah berbeza dan hasilnya daging kambing lebih mudah dihadam. Amat sesuai untuk mereka yang mementingkan kesihatan.
Informasi 3Jika dibandingkan, daging kambing mengandungi zat besi dan kandungan potasium yang rendah kandungan mineralnya. Dagingnya lebih pejal dan lebih rendah kalori daripada daging lembu dan ayam tanpa kulit. Kesemua asid amino yang diperlukan ada di dalam daging kambing tanpa sebarang hormon, bahan kimia dan pencemaran bakteria.
Dengan ini, Casserose bersetuju bahawa:Kambing Boer juga memiliki tulang yang lebih tebal berbanding kambing jenis lain. Disebabkan ototnya yang sekali ganda lebih banyak, kambing Boer memiliki daging yang lebih banyak berbanding kumpulan kambing yang lain.
Daging kambing yang baik kualitinya dapat dihasilkan berdasarkan kepada pelbagai faktor. Bermula dengan kualiti penternakannya.
Baca seterusnya di sini----->BERNAMA
Foto daripada booth Kaprima di Karnival Lelongan Haiwan Cheneh, Terengganu.
3 ulasan:
Esis,
MNBF SB dah publish on BERNAMA di bwh label "Daging Kambing Lembah Boer". dan Boer Goat Junction akan dibuka D'sara Utama. Strategi utk 2 thn adalah 21 cawangan.
Perancangan Casserose..!? anyway we'll akan terus m'b'sokongan utk Casserose ..
RAI@AMJ
RAI@AMJ:
Casserose ada perancangan tersendiri, InsyaAllah dalam masa terdekat akan saya umumkan. Takut kalau umum awal-awal, then tiba2 tak jadi. Sapa yang malu? kamiiii jugak hehehehe
betul tu esis...kerja yang baik ialah secara low profile..then sampai masa terus booomm!!..kalau awal2 kecoh..takut kena "cantas" nanti..hehehehe al maklumlah..election pun dah dekat ni hehehe
Catat Ulasan