Khamis, 13 November 2008

Saya Fikir, Semua Harus Tahu

Saya fikir, semua orang tahu.

Kementerian Pertanian & Asas Tani mensasarkan 35% kadar sara diri (self sufficiency levels) untuk daging kambing sehingga tahun 2015. Kini, kadar sara diri untuk daging kambing hanya 8.99% mengikut statistik pada 2006.

Oleh itu, dianggarkan bahawa 120,000 baka betina dan minimum 1 juta kambing (samaada hidup atau daging) setahun harus ada untuk pasaran Malaysia. Sehingga 2015.

Saya fikir, orang patut tahu.

Jadi, kami di Casserose bekerja, berfokuskan matlamat ini. Potensinya di situ. Dan. Kami berharap semua penternak melihat situasi ini sebagai suatu yang positif untuk kejayaan dalam industri ini.

Dengan ini, tindakannya harus dilakukan dari sekarang. Untuk rakan penternak semua, boleh mendapatkan kambing daripada kami. Baka boer & feral akan dibawa masuk lagi di KLIA:

  • 14 Nov 2008 - 180 ekor boer induk

  • 21 Nov 2008 - 80 ekor boer induk, 70 ekor feral jantan

  • 28 Nov 2008 - 70 ekor boer induk, 70 ekor feral jantan

Boer induk ini akan kami tempatkan di Pontian & Segamat, Johor. Ini kerana, sasaran kami untuk menempatkan 6 ribu ekor induk & pejantan boer dalam Ladang Ternak Casserose Malaysia. Feral jantan, adalah untuk pasaran daging dan sembelihan sahaja.

Dengan jumlah yang ternakan yang tinggi, diharap harga kambing akan dapat diseimbangkan dan diselaraskan pada harga kompetitif (harga patut).

Jadi, untuk mendapatkan kambing baka atau kambing sembelihan dengan harga kompetitif, sila hubungi saya: Rie 012 2969763. Harga murah kami tawarkan!!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sertai GEM Community secara percuma. Satu tapak untuk para Usahawan - usahawan berkongsi-kongsi maklumat dan pendapat (Forum, Blog, Iklan Percuma DLL) dalam bidang yang yang ceburi seperti Pertanian, Ternakan DLL.

www.gem.socialgo.com