Selasa, 14 Oktober 2008

Catatan Panjang Dari Hujung Jari Sahaja

Catatan ringkas:

Penulisan yang saya titipkan di sini lebih daripada 90% adalah datang dari hati. Setiap satu entry memerlukan saya berfikir berhari-hari. Bukan itu sahaja, fakta atau apa sahaja yang terbit di sini memerlukan saya membuat research. Dan. Sebelum saya publish, sebelum saudara-saudara syok membaca apa yang saya tulis, entah berpuluh kali saya edit. Memakan masa hampir 4 atau 5 jam. Jadi, saya juga bekerja. Seperti tuan-tuan. Menulis blog bukanlah kerja utama saya. Saja-saja. Suka-suka. Hahahaha....

Catatan tidak ringkas:

Casserose sekarang, sedang dalam penstrukturan semula organisasi dan operasi. Perancangan utama adalah untuk meningkatkan jumlah operasi ternakan kepada 6000 ekor sehingga 2009. Untuk kandang Segamat & Pontian.

Kerja-kerja menaik taraf kandang di Segamat telah dimulakan sejak bulan September yang lepas. Kini baru 5% kerja-kerja tersebut siap.
Buat pengetahuan semua, kami kini telah mempunyai sebuah ladang di Perth, Australia. Berkeluasan lebih kurang 1500 hektar. Jumlah kambing yang terdapat di sana hampir 1000 ekor. Akan ditambah lagi jumlahnya. Jadi, jika berminat untuk melawat atau berurusan tentang pembelian kambing dari Australia. Silalah hubungi saya. Kita akan sama-sama ke sana untuk memilih kambing boer terbaik kami untuk saudara.

Jumaat ini, kami akan membawa satu shipment dari Perth ke KLIA dan terus dihantar ke kandang kami di Pontian. 160 ekor boer kini menunggu masa sampai di sini. Inginkan yang terbaik. Hubungi saya.

Juga. Saya mempelawa saudara-saudari yang merupakan Dr. Veterinar membina kerjaya bersama Casserose. Telah lelah saya mencari Dr. Vet sepenuh masa yang berminat bersama kami. Jadi, hubungi saya juga untuk bersama-sama saya membina kerjaya dalam bidang ini.

Catatan Teringkas.

Sekian

Tiada ulasan: