Selasa, 15 Januari 2008

Tontoni Saya Di Astro Awani

Tontoni saya dikaca tivi anda Saluran 123: Astro Awani pada 19 Januari 2008, di sebelah malam. Saya akan muncul di rancangan Perspetif Kita yang dihostkan oleh Suhaimi Sulaiman.

Rakaman telah dibuat pada Sabtu, 12hb yang lalu. Antara panel yang dijemput selain saya ialah Dr. Mohamad Zainol Ahmad Haja (ayam organik), En. Mohamad Azoddin (Jus buah naga & baja), Prof Dr. Fatimah Mohd Arshad (UPM) dan Prof. Dr. Masuri Othman (MIMOS).

Kami membincangkan tentang anjakan yng patut dibuat oleh generasi muda untuk menceburi dan berjaya dalam bidang ni. Kami bertiga yang mewakili usahawan tani bercerita tentang pengalaman masing-masing. Antara cerita sensasi usahawan tani seperti kami ialah penat & lelah, usaha tanpa putus asa, semangat yang tinggi, kerja kuat dan cabaran yang kami rempuhi hingga akhirnya bertapak di tahap ini."


******

Seterusnya, esok jam 11.00 pagi krew daripada Astro Awani akan datang ke kandang kami di Jalan Kebun, Shah Alam untuk buat sedikit pengambaran. "Mahu tengok kambing yang manja", kata PA Suhaimi Sulaiman. Hehehe...

Jangan lupa tonton "Perspektif Kita" dengan tajuk "The Need for Quantum Leap in Agriculture". Jumpa saya yang muda belia ini di kaca tivi anda. Hahahaha......

Tiada ulasan: